tietoa palveluista

Palvelut

Invisalign oikomishoito

Invisalign: Huomaamaton ja Tehokas Kalvo-Oikomishoito

Invisalign on moderni hammaslääketieteellinen hoitomenetelmä, joka tarjoaa vaihtoehdon perinteisille metallisille hammasrautoille. Se on suunniteltu erityisesti niille, jotka etsivät huomaamatonta ja mukavaa tapaa korjata hampaiden asentoa. Invisalign-kalvo-oikomishoito perustuu läpinäkyviin muovikalvoihin, jotka ohjelmoidaan siirtämään hampaita vähitellen haluttuun asentoon. Tämä artikkeli tarjoaa kattavan yleiskuvan Invisalign-hoidosta ja sen eduista.

Miten Invisalign Toimii

Invisalign-hoidon ensimmäinen vaihe on hammaslääkärin tai ortodontin arviointi. He suunnittelevat yksilöllisen hoitosuunnitelman potilaan hampaiden korjaamiseksi. Tämän jälkeen valmistetaan sarja läpinäkyviä muovikalvoja, jotka on valmistettu potilaan hampaiden tarkkojen mittatietojen perusteella.

Jokainen kalvo on suunniteltu siirtämään hampaita hieman haluttuun suuntaan. Potilaan tulee vaihtaa kalvoa noin yhden tai kahden viikon välein, jolloin hampaiden liike etenee asteittain. Hoitojakso kestää yleensä useita kuukausia tai jopa vuosia riippuen hampaiden alkutilanteesta.

Invisalignin Edut

  1. Huomaamaton Ulkonäkö: Invisalign-kalvot ovat läpinäkyviä, mikä tekee niistä erittäin huomaamattoman vaihtoehdon verrattuna perinteisiin metallisiin hammasrautoihin. Tämä on erityisen suosittua aikuispotilaiden keskuudessa, jotka eivät halua näyttää olevansa hoidossa.

  2. Mukavuus: Invisalign-kalvot ovat valmistettu pehmeästä ja joustavasta muovista, mikä tekee niistä mukavammat suussa kuin terävät metalliraudat. Ne eivät myöskään aiheuta samanlaista kitkaa suun limakalvoihin.

  3. Poistettavuus: Kalvot poistetaan syömisen, juomisen ja hampaiden pesun ajaksi. Tämä mahdollistaa paremman suuhygienian ylläpitämisen hoidon aikana, ja potilaat voivat nauttia monipuolisemmasta ruokavaliosta.

  4. Vähemmän Vastaanottokäyntejä: Vaikka potilaan on silti käytävä säännöllisesti hammaslääkärin tarkastuksissa, Invisalignin tapauksessa nämä käynnit voivat olla harvemmat kuin perinteisen hammasraudan kanssa.

Huomioitavaa

Vaikka Invisalign tarjoaa monia etuja, se ei välttämättä sovellu kaikille tilanteille. Vakavammissa hampaiden ja purennan korjaustapauksissa perinteiset hammasraudat saattavat olla tehokkaampi ratkaisu. On tärkeää konsultoida hammaslääkäriä tai ortodonttia selvittääkseen, onko Invisalign sopiva hoitovaihtoehto omalle tilanteelle.

Tiivistettynä

Invisalign-kalvo-oikomishoito tarjoaa huomaamattoman ja mukavan vaihtoehdon hampaiden asennon korjaamiseksi. Sen avulla potilaat voivat nauttia monista eduista, kuten huomaamattomasta ulkonäöstä, poistettavuudesta ja mukavuudesta. On kuitenkin tärkeää arvioida omat hampaiden korjaustarpeet ja keskustella asiantuntijan kanssa ennen päätöksen tekemistä.

Hoidon kulku

050 529 0969

Hammaslääkärin PÄivystys

soita kun tarvitset apua