tietoa palveluista

Palvelut

Hampaan paikkaus

Andantella on paikattu useita tuhansia hampaita. Emme pelkästään paikkaa hampaita – annamme hoidon lisäksi ohjeita reikiintymisen ennaltaehkäisemiseen, jotta voit tulevaisuudessa välttää hampaan reikiintymiset ja paikkaukset kokonaan.

Miksi hampaat reikiintyvät?
Karies on yksi maailman yleisimmistä infektiosairauksista. Suun mikrobifloora on hyvin kirjava ja laaja – karies syntyy, kun hampaan pinnalle kertyy mikrobeista ja ekstrasellulaarisista aineista koostuvaa plakkia. Plakissa oleskelevat mikrobit käyttävät ruoasta saatavia hiilihydraatteja ravintonaan ja tuottavat samalla happamia metabolia tuotteita, jotka aiheuttavat hammaskiilteen liukenemisen.
Hammaskiilteen liukeneminen synnyttää ensin alkavan karieksen eli leesion, jonka voi vielä pysäyttää ilman paikkausta oikeiden kotihoito-ohjeiden noudattamisella. Kun karies syvenee, syntyy reikä. Karies voi porautua jopa hampaan ytimeen asti, jolloin hammasydin, eli pulpa, tulehtuu. Tässä tapauksessa hammas joudutaan joko juurihoitamaan tai poistamaan kokonaan.
Kun karies huomataan ajoissa, se voidaan vielä korjata ilman suurempia toimenpiteitä. Karies on usein hyvin pitkään oireeton ja se huomataan yleensä vasta, kun hammas lohkeaa tai kun karies etenee hammasytimeen ja aiheuttaa kipua. Tämän takia on tärkeää käydä säännöllisesti hammaslääkärin tarkastuksessa.
Karieksen yleisimmät alkamiskohdat ovat hampaan välit, hampaan purupinnalla olevat fissuurat ja vanhojen paikkojen saumat. Kariesta ei hoideta tai ennaltaehkäistä pelkästään poraamalla, vaan hyvällä kotihoidolla ja säännöllisellä terveellisellä ruokavaliolla. Jos kariesta pyritään hoitamaan pelkällä poraamisella, infektio uusiutuu aina uudelleen ja uudelleen.

Miksi hampaat kannattaa paikkauttaa Andantella?
Andantella on paikattu useita tuhansia hampaita. Emme pelkästään paikkaa hampaita. Pyrimme hoidon lisäksi antamaan ohjeita reikiintymisen ennaltaehkäisemiseen. Meiltä saat ohjeita siitä, kuinka voit tulevaisuudessa välttää hampaan paikkaukset kokonaan. Andantella paikkaus tapahtuu nopeasti ja kivuttomasti. Erityistä kiitosta olemme kuitenkin saaneet palvelualttiudestamme ja halustamme jakaa aidosti hyödyllistä tietoa hampaiden hyvinvoinnin ylläpitämisestä.

Hampaiden paikkaus etenee sinun ehdoillasi
Haluamme, että hampaiden paikkaus on toimenpiteenä on sinulle mahdollisimman helppo. Huomioimme myös toiveesi, mieltymyksesi ja mahdolliset pelkosi paikkauksen alusta loppuun. Osalle asiakkaistamme on tärkeää saada mahdollisimman kattavasti tietoa jokaisesta hampaiden paikkaukseen liittyvästä työvaiheesta. Voi myös olla, että haluat homman hoidettavan nopeasti ilman työn tekniseen puoleen liittyviä kuvauksia.

Process

050 529 0969

Hammaslääkärin PÄivystys

soita kun tarvitset apua