Esteettinen hammashoito

Esteettisellä hammashoidolla pyritään parantamaan suun ja hampaiden ulkonäköä. Luonnollisen kaunis ehjä hammasrivistö vapauttaa hymyilemään ja samalla se myös motivoi pitämään huolta suun yleisestä hyvinvoinnista.

Mitä esteettiseen hammashoitoon kuuluu?

Esteettinen hammashoito on laaja kokonaisuus, johon kuuluu sekä isoja että pieniä toimenpiteitä. Jo millin sadasosan viilaaminen etuhampaan kulmasta voi olla elämää mullistava esteettinen hoito. Isompiakin muutoksia saadaan aikaan turvallisilla ja kivuttomilla menetelmillä.

Esimerkiksi tummuneita tai laikukkaita hampaita voidaan vaalentaa turvallisesti ja luotettavasti Enlighten hampaiden valkaisulla. Tulokset ovat takuuvarmoja ja pitkäkestoisia. Pelkällä hampaiden valkaisulla saadaan aikaan ihastuttavia tuloksia – usein pienempiin hampaiden asentovirheisiinkin voi riittää pelkkä valkaisu.

Hammaslaminaatti

Hampaan ulkonäköä voidaan parantaa myös hammaslaminaattien avulla. Hammaslaminaateilla tarkoitetaan hampaan pinnalle kiinnitettäviä kuoria. Ennen hammaslaminaatin valmistamista on hammaslääkärin syytä tehdä kattavat tarkastukset ja arvioinnit. Yhdessä suunnitellaan ja sovitaan mikä on paras ratkaisu.

Ensin tehdään tarvittavat tarkastukset ja suunnittelut. Tämän jälkeen hampaan pinnasta ja kärjestä hiotaan tarvittava määrä omaa hammasta pois. Hampaista otetaan jäljennökset, jotka lähetetään hammaslaboratorioon. Hampaisiin laitetaan väliaikainen laminaatti, kunnes pysyvät laminaatit saadaan asennettua. Lopuksi väliaikainen laminaatti poistetaan ja pysyvä kiinnitetään paikoilleen. Hammaslaminaatti teetätetään yleensä lasikeramiasta, mutta myös muista materiaaleja voidaan käyttää.

Hampaat voidaan esteettisistä syistä kruunuttaa kokonaan. Hammaskruunuista löydät lisää tietoa proteettisen hoidon sivulta.

Esteettistä hammashoitoa antavat hammaslääkärit, mutta esimerkiksi hampaiden puhdistusta ja valkaisuhoitoja voi antaa myös suuhygienisti.

Kategoriat: Hammaslääkäripalvelut, Palvelut | Avainsanat: , , , , , ,