Hampaan poisto Oulu

Hampaan poisto Oulussa käy helposti ja nopeasti hammalsääkäriasema andantessa. Andantessa hampaita on poistettu 22 vuoden kokemuksen aikana jo useita tuhansia. Hampaan poisto on toimenpide joka vaatii näppäryyttä ja oikeaa tekniikkaa. Tämä hioutuu kokemuksen kautta.

Milloin hampaan poisto voi olla tarpeen?

Syitä hampaan poistamiseen on useita. Liian pitkälle edennyt hampaan reikiintyminen, juuren tulehtuminen ja hampaan kiinnityskudossairaus ovat yleisiä syitä. Hampaita voidaan joutua poistamaan myös siksi, että kaikki hampaat eivät mahdu olemaan hammasrivissä ilman, että aiheuttaisivat purentaongelmia. Viisaudenhampaan poistot ovat myös hyvin yleisiä poistotoimenpiteitä.

Ymmärrämme, että hampaan poisto voi monelle olla pelottava ja jännittäväkin tilanne.  Siksi puhumme ja käymme asioita ensin läpi. Pyrimme aina ehdottomasti siihen, että toimenpide on kivuton ja mahdollisimman nopea.

Kuinka hampaan poisto etenee?

  1. Ennen hampaan poistoa hammaslääkäri tutkii ja arvioi tilanteen. Samalla voidaan ottaa tarvittavat röntgenkuvat.
  2. Hammas ja sitä ympäröivä alue puudutetaan paikallispuudutuksella.
  3. Hammas irroitetaan kiinnityskudoksesta poistoinstrumenteilla.
  4. Annetaan poiston jälkeiset ohjeet.

Viisaudenhampaan poisto

Viisaudenhampaiksi kutsutaan ylä- ja alaleuan hammasrivien viimeisiä poskihampaita. Viisaudenhampaita joudutaan usein poistamaan mm. siksi, että ne eivät mahdu puhkeamaan kunnolla suuhun. Usein viisaudenhammas saadaan poistettua aivan normaaliin tapaan, kuten muutkin hampaat. Joskus viisaudenhammas voidaan joutua poistamaan leikkaamalla.

 

Kategoriat: Hammaslääkäripalvelut, Palvelut | Avainsanat: , , , , , ,