Hammasprotetiikka

Protetiikka, koko- ja osaproteesit, sillat, yksittäiset kruunut sekä purentakiskot.

Andantella on protetiikasta kokemusta jo 25 vuotta. Oulun seudulla yli 1000 ihmistä on käynyt meillä proteettisisssa hoidoissa. Hyvän palvelukokemuksen ja asiantuntevuuden lisäksi keskitymme siihen että työllämme on myös erinomainen hinta-laatusuhde. Tarjontaamme kuuluvat koko- ja osaproteesit, hammas sillat ja yksittäiset hammaskruunut sekä purentakiskot.

Lisätietoa protetiikasta

Hammasproteesin valmistaminen toteutetaan yhteistyössä hammaslaboratorion kanssa. Hammaslääkäri tekee tutkimukset ja ottaa jäljennöksen, jonka perusteella hammasteknikko valmistaa proteesin hammaslaboratoriossa. Proteesin valmistamisen jälkeen se sovitetaan potilaan suuhun ja hammaslääkäri voi viimeistellä vielä proteesin muotoilua istuvuuden varmistamiseksi.

Yksittäinen hammaskruunu

Hammaskruunulla tarkoitetaan hampaan näkyvää osaa. Hampaan oma näkyvä osa voidaan korvata keinotekoisella hammaskruunulla. Keinotekoiseen hammaskruunuun päädytään yleensä silloin kun omaa hammasta ei ole esimerkiksi reikiintymisen tai lohkeamisen takia enää tarpeeksi jäljellä. Juurihoidettu hammas on myös monesti syytä kruunuttaa sillä juurhoito heikentää hammasta.

Mikäli omaa hammasta on vielä tarpeeksi jäljellä, hiotaan se ensin pilariksi. Tämän jälkeen otetaan jäljennös, joka lähetetään laboratorioon keinotekoisen hampaan, eli kruunun valmistamiseksi. Materiaalina käytetään yleensä keramiaa. Kun valmis kruunu saapuu klinikallemme, asiakas tulee vastaanotolle ja kruunu sementoidaan pilarin päälle. Tämän jälkeen varmistetaan, että kruunu on oikein purennassa. Joskus kruunua joudutaan hieman hiomaan. Lopputuloksena on kuin uusi hammas. Kruunut kestävät aina muovipaikkoja kauemmin ja tulevat usein edullisemmaksi kuin uusittuihin paikkoihin verrattuna. Kun puuttuva hammas on korvattu, myös purentaongelmat, syömisongelmat ja esteettiset ongelmat häviävät.

Hammassilta

Hammassilta voi olla järkevä vaihtoehto silloin kun hampaita puuttuu yksi tai useampi. Silta tarkoittaa  puuttuvan hampaan korvaamista sillalla joka on viereisten ehjien hampaiden varassa. Tämä voi olla parempi ja mukavampi ratkaisu osa-proteesiin verrattuna, sillä silta on kiinteä ja pysyvä ratkaisu.  Sillan tukihampaat hiotaan pilareiksi (tapeiksi). Otetaan jäljennös, joka lähetetään laboratorioon keraamisen sillan valmistusta varten. Kun silta saapuu vastaanotollemme,  se sementoidaan pilarien päälle. Lopuksi tarkistetaan sillan purenta ja hiotaan tarvittaessa. Kun puuttuvat hampaat on korvattu, myös purentaongelmat, syömisongelmat ja esteettiset ongelmat häviävät.

Implantti

Puuttuvia hampaita voidaan korvata myös leukaluuhun istutettujen implanttien avulla. Implantti on kuin oma hammas. Ensimmäisellä käynnillä keskustellaan ja käydään läpi koko operaatio. Implantti, eli keinojuuri, kiinnitetään leukaluuhun kirurgisessa toimenpiteessä. Kun keinojuuri on asettunut paikoilleen, siihen valmistetaan kruunu yhteistyössä laboratorion kanssa.

Osaproteesi

Yksi tai useampi puuttuva hammas voidaan korvata irroitettavalla osaproteesilla. Osaproteesi tukeutuu omiin jäljellä oleviin hampaisiin. On olemassa metallista valettuja rankaproteeseja ja muoviproteeseja. Vastaanotolla päätämme yhdessä asiakkaan kanssa toimenpiteistä ja käymme ne läpi kohta kohdalta. Otamme hampaastasi jäljennöksen, joka  lähetetään laboratorioon osaproteesin valmistusta varten. Osaproteesia sovitetaan asiakkaalle ja lähetetään tarvittaessa uudelleen laboratorioon muokattavaksi täydellisen sopivuuden varmistamiseksi . Osaproteesin käyttö ja huolto opastetaan perinpohjaisesti. Muistathan, että osaproteesiin tottuminen vie usein useamman viikon ja prosessi vaatii säännölliset kontrolliajat.

Kokoproteesi

Kokoproteesilla voidaan korvata kaikki ylä- ja alaleuan hampaat. Kokoproteesin prosessi on käytännössä sama kuin osaproteesin. Aluksi sovitaan yhdessä paras etenemis-suunnitelma. Otetaan jäljennökset hammaslaboratoriota varten, jossa kehitetään akryylistä kokoproteesit. Kokoproteesi on yleensä irroitettava mutta se voidaan myös kiinnittää leukaluuhun mini-implanteilla. Lopputuloksena on täysin uusi ja aidolta näyttävät hammasrivit. Muistathan, että osaproteesiin tottuminen vie usein useamman viikon ja prosessi vaatii säännölliset kontrolliajat.

Purentakisko

Purentakiskon tarve arvioidaan ja keskustellaan läpi asiakkaan kanssa. Otamme tarvittaessa leukanivelistä röntgenkuvat ja jos purentakiskolle on tarvetta,  otamme jäljennöksen lähetettäväksi laboratorioon. Kun kisko on valmis ja saapunut takaisin vastaanotollemme, se sovitetaan ja tarvittaessa muokataan parhaan istuvuuden varmistamiseksi.

Kategoriat: Hammaslääkäripalvelut, Palvelut | Avainsanat: , , , , , , , , ,