Hammaslääkäriasema Andante Oy vuodesta 1994

Andante aloittaa toimintansa Oulussa

Vastavalmistunut lääkäri ja hammaslääkäri Pekka Sinervo työskenteli Erkki Klemetillä ammatinharjoittajana vuonna 1991. Vuonna 1993 Pekka ja hänen kolleegaystävänsä Jyrki Mäntyvaara haaveilivat omasta yrityksestä. Pekan ja Jyrkin haave toteutui vuonna 1994, kun Oulun Rotuaarilla Kirkkokadulla vapautui liikehuoneisto 4. kerroksesta.

Yritys aloitti toiminnan tyhjästä, ilman alkupääomaa. Pekka ja Jyrki ostivat isolla pankkilainalla kiinteistön, mutta se ei sellaisenaan kelvannut vastaanottotilaksi. Pettymys oli lohduton, kun pankki yllättäen kieltäytyi myöntämästä pientä remonttilainaa. Onneksi ystävät ja sukulaiset auttoivat aamusta iltaan, kun kiinteistö remontoitiin talkoovoimin täysin uuteen uskoon hammaslääkäri- ja lääkäriasemaksi.

Kahden liikkeenharjoittajan tuore yritys avasi ovensa asiakkaille vuonna 1994. Kaupparekisteriin kirjattiin nimi HAMMASLÄÄKÄRIASEMA ANDANTE OY jota yritys ylpeänä edelleen kantaa.

Hammaslääkäriasema Andante avasi nopeasti sivutoimipisteen Haapajärvelle, Jyrkin kotiseuduille. Jatkuva 24h hammaslääkäripäivystys aloitettiin jo vuona 1994. Hoidettavia oli niin paljon, että Pekka ei ehtinyt poistua vastaanotolta juuri lainkaan. Jyrki teki töitä yötä päivää niin Oulussa kuin Haapajärvellä. Jokainen yöllinen hammassärky hoidettiin. Helpottunut potilas sai jatkaa yöunia, samoin hammaslääkäri. Palkkaa ei voitu nostaa, mutta velkataakka keveni. Tuolloin Pekan isä Pertti kysyi, että millä rahalla te elätte. Pekka joutui vastaamaan, että pakkohan se on elää.

Vapaaehtoistyö Jerusalemissa

Vuonna 1997 Pekka pääsi ulkomaanlomalle perheensä kanssa. Kuukauden loma käytettiin Dental Volunteers for Israel -vapaaehtoistyöhön Jerusalemissa. Järjestö auttaa köyhiä lapsia rotuun tai uskontoon katsomatta.

Bethesda Dental Surgery Pohjois Walesissa

Bethesdan Dental Surgery on toiminut Pohjois-Walesissa samassa rakennuksessa jo vuodesta 1926 asti. Sukupolvien ajan jatkunut hammaslääkäritoiminta oli vähällä katketa, kun hammaslääkärin tytär ei enää jaksanut pyörittää vastaanottoa. Pekka ja Anna päättivät kuitenkin pelastaa historiallisen Bethesdan hammaslääkäriaseman varmalta tuholta. Kauppakirja allekirjoitettiin vuonna 1999. Samalla Pekka pelasti paikalliset työpaikat. Bethesdassa ei ollut tarpeksi hammaslääkäreitä, joten Pekka ja Anna joutuivat muuttamaan Walesiin.

Clinica Medicodental Sinervo Espanjan Fuengirolassa

Pekka lomaili perheineen Espanjan aurinkorannikolla vuonna 2000. Kuten aina ennenkin Pekka luki hammaslääkärilehteä loman ohessa. Lehdessä kerrottiin myynnissä olevasta hammaslääkäriasemasta, joka sijaitsi juuri samalla aurinkorannikolla. Fuengirolassa sijaitseva hammaslääkäriasema ja työpaikat säilyivät, mutta asiakkaita palveltiin jatkossa espanjan lisäksi myös suomen kielellä.

Andantesta tuli perheyritys

Jyrki möi osuutensa yrityksestä vuonna 2000 Pekan vaimolle Annalle. Siitä asti hammaslääkäri- ja lääkäriasema Andante Oy on ollut perheyritys.

Pitkä perinne velvoittaa meitä hoitamaan kunnialla ihmisiä aina, kun apua tarvitaan.

Asiakasta kunnioittaen,

Pekka Sinervo ja Anna Sinervo

andante_yritysesittely

Kategoriat: Ajankohtaista |