Coronavirus ja hammashoito

Hyvät asiakkaat,

Vastaanottomme on toistaiseksi vielä auki normaaliin tapaan.

Huomioittehan kuitenkin että STM suositusten mukaan, tietyissä tilanteissa ei ole syytä tulla hoitoon.

STM ohjeistaa siirtämään kiireetöntä hoitoa seuraavasti:

”Kiireetön hoito on syytä siirtää eteenpäin henkilöillä, joilla on todettu tai epäillään olevan koronainfektio tai jotka ovat olleet lähikontaktissa tällaisen henkilön kanssa, joilla on hengitystie-infektion oireita ja tai kuumetta (yli 37,5 C), jotka ovat palanneet ulkomailta 14 vuorokauden sisällä tai jotka kuuluvat vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin. Väestöä tulee tiedottaa siitä, että näille väestöryhmille tarjotaan vain kiireellinen hoito ja heidän tulee perua kiireettömät hoitoaikansa. Tällä vähennetään myös heidän tarvettaan liikkua yleisillä paikoilla tai odottaa odotushuoneessa, jossa on muita henkilöitä.

Vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluvat yli 70-vuotiaat ja ne henkilöt, joilla on jokin seuraavista pitkäaikaissairauksista:

o Säännöllistä lääkitystä vaativa sydänsairaus (ei lievä verenpainetauti)

o Säännöllistä lääkitystä vaativa keuhkosairaus (esimerkiksi säännöllistä lääkitystä saava astmapotilas)

o Säännöllistä lääkitystä vaativa diabetes

o Krooninen maksan tai munuaisen vajaatoiminta

o Vastustuskykyä heikentävä tauti, esim. leukemia, lymfooma, HIV-infektio

o Tauti, johon saat vastustuskykyä heikentävää hoitoa (elinsiirto, solunsalpaajat, TNF-alfasalpaaja, kortikosteroidi >15 mg/vrk yli 2 viikkoa, muu immuunivastetta heikentävä hoito) o Krooninen neurologinen sairaus tai hermolihastauti

o Sairaalloinen ylipaino (BMI eli Body Mass Index yli 40)

o Henkilöt, jotka tupakoivat päivittäin

Terveet ja perussairautensa, esimerkiksi astman ja diabeteksen, suhteen hoitotasapainossa olevat lapset ja nuoret eivät kuulu taudin riskiryhmään.”

Mikäli kuulut johonkin edellä mainittuun ryhmään ja sinulla on aika varattuna meille niin voisitko ystävällisesti ottaa meihin yhteyttä pikimmiten.

Tullessasi ja poistuessasi vastaanotolta, pyydämme teitä pesemään kädet saippualla, kuivaamaan ne huolellisesti ja tämän jälkeen vielä desinfiomaan ne. Pesu- ja desinfiontivälineet löytyvät odotushuoneen WC:stä.

Otamme potilaita vastaan siten, että odotushuoneessamme odottaa aina vain yksi henkilö kerralla.

Tarkka aseptiikka suun terveydenhuollossa on aina tärkeää mutta kiinnitämme siihen tässä tilanteessa vielä enemmänkin huomiota.

Otathan yhteyttä jos jokin asia askarruttaa:

p.050 529 0969

Tervetuloa tervehtymän ja voimaantumaan!

Kategoriat: Ajankohtaista, Usein kysytyt |