Mitä asioita kannattaa miettiä kun valitsee hammaslääkärin?

 

  1. Tulenko toimeen hammaslääkärin kanssa? On hyvin yksinkertaista todeta että jos pidät, luotat ja tulet hammaslääkärisi kanssa toimeen on paljon todennäköisempää että seuraat hänen ohjeitaan ja palaat vuoden päästä taas tarkastukseen. Yritä etsiä siis hammaslääkäri ja hoitohenkilökunta jotka sopivat sinulle. Esimerkiksi meillä täälä andantessa voi tulla käymään vaikka tutustumis käynnillä ennen kuin varaat varsinaista hammaslääkäri aikaa. Tällä tavalla voit tutustua hoitohenkilökuntaa ja selvitellä tuletko heidän kanssa toimeen ennen kuin hoitosuhde aloitetaan.
  2. Hammaslääkärin ja hoitohenkilökunnan kokemus ja koulutus. Suomessa hammaslääketieteen koulutusohjelma on huipputasoa tarkottaen sitä että vastavalmistunutkin hammaslääkäri on jo melko kokenut ja kykenee hoitamaan täydellisesti potilaitaan. Voi silti olla että haluat hammaslääkärin jolla on jo vuosia kokemusta hammaslääkärin työstä. Mikäli näin on niin kannattaa selvitää: Onko hammaslääkärillä kuinka monta vuotta kokemusta? Onko hammaslääkäri käynyt erikoiskoulutuksia?
  3. Onko hammaslääkäriasema ollut alalla pitkään? Mikäli hammaslääkäriasema on ollut jo pitkään alalla niin se kielii yleensä siitä että asiakkaat ovat tyytyväisiä palveluun ja tulevat yhä uudestaan käyttämään palveluita. Hammaslääkäriasema Andante on toiminut Oulun Rotuaarilla jo 23 vuotta!
  4. Mitä palveluja hammaslääkäriasema tarjoaa? Varmista että hammaslääkäri tarjoaa kaikkia niitä palveluja joita sinä tarvitset tai saatat tarvita tulevaisuudessa. Onko esimerkiksi perushammashoidon (tarkastus, paikkaus yms.) lisäksi erikoishammashoitoa, hammaslääkäripäivystystä, esteettistä hammashoitoa, suuhygienistipalveluja…?
  5. Onko hammaslääkärin käyttämät menetelmät ja laitteet nykyaikaisia? On hyvä selvittää käyttääkö hammaslääkäriasema nykyaikaisia laitteita ja menetelmiä.
  6. Missä hammaslääkäriasema sijaitsee? Hammaslääkäriaseman sijainti vaikuttaa siihen kuinka helppo hammaslääkäriin on mennä. Onko hammaslääkäriasema tarpeeksi lähellä? Onko hammaslääkäriasema lähellä muita palveluja? Saanko autoni parkkiin?
  7. Sopiiko aukioloajat minun aikatauluun? On tärkeää että hammaslääkäriaseman tarjoamat ajat sopivat sinun aikatauluun. Onko tarjolla ilta-aikoja? Pääsenkö hammaslääkäriin viikonloppuna?
  8. Paljonko palvelut maksaa? Selvitä hammaslääkäriaseman hinnastot ja vertaile niitä muihin. Onko hinta/laatu suhde kohdallaan? On tärkeä että hinnasto pysyy sinun budjettisi sisällä. On myös tärkeää muistaa että suun ja hampaiden terveyteen kannattaa aina sijoittaa.
Kategoriat: Ajankohtaista | Avainsanat: , , , , ,